Christian von Leck Østergaard

Christian von Leck Østergaard

Vinter -ventetid.

sail awayPosted by leck.dk Sun, February 12, 2012 20:53:56
Så kom invitationen til det (måske) første internationale træf for Kings Cruiser 33.
Træffet afholdes i Assens d. 10 - 12 aug. 2012. Det skal blive sjovt at møde andre med denne skønne bådtype.
Efter sommerferien 2011 fik jeg konstateret testikkeskræft, og blev opereret med det samme. Scanninger viste at det var gået i en lymfekirtel i maven. Det krævede kemoterapi, men inden jeg skulle i denne sejlede jeg en lang solo tur, for jeg anede nok at der ikke blev sejlet på kemo.
Jeg havde et havnekort fra Bogense lystbådehavn, og en super vejrudsigt, så jeg lagde fra land ved 22.00 tiden og sejlede en skøn natsejlads øst om Tunø og Endelave til Bogense. En jævn vestlig vind, skyfrit med mange stjerneskud, en virkelig fin tur.
Efter lidt søvn fik jeg afleveret kortet, spist og rigget båden til en lens sejlads, vinden var nu i syd og svagt øgende. Jeg sejlede nu vest om øerne hjem mod Kaløvig.
Det varede ikke længe før vinden lå på 10sm, og med storsejlet til styrbord og genuaen med spilerbommen til bagbord gik båden mellem 8 og 10 knob.
I nogle få minutter kan man surfe hurtigere end bølgerne i den øgende vind og det gav en fart på 14 -18 knob. Ren rollercoaster.

Det skulle dog vise sig at søen rejste sig lige rigeligt, autopiloten kunne ikke følge med og på et tidspunkt ville jeg bjærge genuaen men spiler faldet kørte med ind i rulleforsejlet. Medens jeg kæmpede med rullen kom jeg for langt mod øst og så kom bommen.
Vinden lå nu på 14sm og med fuld sejlføring svinger bommen rundt, trækker løgbommen op og fortsætter ind i vant og stag og brækker midt over.

Jeg har nu en genua det sidder fast, masten er pakket ind i storsejlet og en sø så høj som hustage. Jeg handlede rigtigt, forlod aldrig cockpittet, intet grej er vigtigere end et menneske, så i gang med motoren og for den de sidste to mil mod Kaløvig i regnvejr, selvfølgelig!

Jeg blev taget godt imod af et par der havde set min noget særprægede entre, og tusinde tak for hjælpen.

Det betyder så nye sejl til 2012 sæsonen, og et nyt storsejl er bestilt, en anden bom er købt brugt og rettet til, og så har jeg købt en rigtig fin brugt genua.

I den nye bom er der to hurtig reb (ingen i den gamle), så nu kan sejlmængden hurtigt reduceres, når vinden øger. Jeg kan næsten ikke vente...